Alain.nu

För dig som älskar mat

Att laga mat till sig själv

Det där med att laga mat kan ibland kännas riktigt tråkigt. Många gånger är det extra tråkigt om man ska laga mat till sig själv. Men finns det egentligen några tips att ta del av?

Bra mat för den som är ensam

När man är ensam kan det ofta vara så att man inte känner för att laga så mycket mat. Det kan många gånger vara så att man

hellre bara tar en smörgås eller liknande istället för att ställa sig i köket. Många köper också hem olika halvfabrikat som panpizzor eller liknande. Detta blir man dock inte särskilt mätt på och det är inte heller speciellt nyttigt. Det finns dock en del bättre mat som är lätt att laga. Det går snabbt att koka potatis och om man vill kan man också köpa färdigkokt och skalad potatis på burk. Till detta kan man sedan snabbt fixa en gräddsås och några köttbullar. En hamburgare steks snabbt och till den kan man äta hamburgerbröd. Ett annat alternativ är också att köpa hem grönsaker som man skär och lägger i burkar i kylen. När detta är klart kan man snabbt och enkelt göra en sallad som mättar och som dessutom också innehåller flera bra ingredienser.

Att hitta någon att äta med

Om man märker att det blir tråkigt att äta och laga mat kan det också vara ett alternativ att börja leta efter någon att äta tillsammans med. På sajter som elitsinglar och liknande kan man verkligen finna människor från flera olika samhällsskikt och från olika gemenskaper. Om man själv är singel kan dessa sajter vara perfekta ett leta efter middagssällskap på, även om man inte är ute efter att flytta ihop med någon efter första träffen.

Snabb och praktisk matlagning

Det går faktiskt att laga mat både snabbt och praktiskt så länge man har lite framförhållning. Det kan till exempel handla om att man gör en större potatisgratäng och äter den till lite olika saker under ett par dagar. Man kan till exempel ha köttfärsbiffar en dag, korv en annan och så vidare. På så sätt slipper man laga mat varje dag. Ett annat bra alternativ är att laga mat som nästan sköter sig själv. Mat som lagas i ugn är ett bra alternativ. Man kan till exempel göra klyftpotatis och klyftade rödbetor. Dessa läggs in i ugnen samtidigt på en plåt. Till detta kan man ha kebab som görs av köttfärs. Detta går också bra att frysa in för senare tillfällen. Soppor av olika slag kan även de vara bra att göra större portioner av och frysa in det som blir över. Då är det bara att ta upp en eller flera portioner ur frysen och värma.

Categories: Mat