Alain.nu

För dig som älskar mat

Allas lika värde eller värdighet? Konst och avund

Drömmen om konstnärskapet kan ta sig märkliga uttryck.

Det är svårt att vara konstnär idag. Konkurrensen är hård. Anledningen till att den hårdnat beror nog inte på att antalet talanger ökat utan tvärtom på att kraven på kvalitet och talang har sänkts. Idag räcker det med att måla mensfläckar på väggen i tunnelbanan eller måla en snopp på en husfasad för att kalla sig konstnär. Är det inte märkligt så säg!?

Det är mycket i världen som har förändrats som att man går in på nätet och handlar en matkasse från http://matkassedirekt.se/ istället för att ge sig iväg till affären. Anledningen är ofta tidsbrist men också att man ska få en fullvärdig kost.

Modern konst

Den moderna konsten saknar verkliga kvaliteter, det är min absoluta åsikt och övertygelse. Michelangelo, Picasso och Salvador Dali vänder sig förmodligen i sina gravar.

Anledningen till att man tillåter den dåliga konsten att breda ut sig är att det är politiskt korrekt. Politisk korrekthet handlar om allas lika värde, inte om värdighet, som det var menat från början. Det är ingenting annat än avund mot verklig talang, verklig skönhet och verkliga värden. Att tillåta allt möjligt för att det har ”samma värde” som verkligt konstnärskap, sänker inte endast kvaliteten utan även intresset för konsten.

Det politiskt korrekta sprider sin dynga över hela världen. Till exempel ser man det på det fruktansvärda förfallet vad gäller modern arkitektur. Fruktansvärda betongbyggnader får ersätta gammal arkitektur och överallt breder fulheten ut sig.

Narcissism

Vad det i själva verket handlar om är narcissism. Narcissismen drivs av ett grandiost självförtroende. Människor som tror sig vara något alldeles särdeles speciellt vägrar acceptera sin brist på talang. Av den här anledningen ger man sig på verklig begåvning och förringar den som något felaktigt, då den inte motsvarar kraven på ”allas lika värde”, vilket i sig är en feluppfattning av ”allas lika värdighet”, korrekt översatt.

Denna narcissism är även den bakomliggande orsaken till att man skriker sig hes över det förfärliga med vackra kvinnor på reklampelare. Man döljer avunden bakom en inbillad välvilja och menar att vackra kvinnor på reklampelare utsätts för ”objektifiering” och kvinnoförnedring. De som skriker högst brukar själva vara förfärliga att skåda och det är också dessa som kallar sig feminister och tycker att det är fantastiskt att kvinnor har ”möjligheten” att bära burka. Det är självklart att det är avunden som ligger bakom denna vurm för burkor, hijab och andra symboler för kvinnoförtryck. Varför? Jo, därför att de hoppas att alla vackra kvinnor ska döljas i svarta tält – så att det. Feministerna slipper plågas av andra kvinnors skönhet. Själva springer de omkring med håriga ben och ludna armhålor och propagerar för rätten att vara fet – för det är ett bevis på att alla har ”lika värde”, hm, värdighet borde det vara. Det är mycket märkligt att det bara är ludna kvinnor och talanglösa människor som har det så jobbigt med kampen om ”allas lika värde”. Ingen annan har ansett något annat än att alla, varenda en av oss, har rätt att förverkliga sig själva under sin korta jordevandring!

Categories: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *