Alain.nu

För dig som älskar mat

Från gården till bordet

Att laga mat med färska ingredienser är något som människor alltid vill göra. I länder som Japan anses det vara en självklarhet att laga med de allra färskaste ingredienserna hela tiden. Men i Sverige är det betydligt vanligare att köpa fryst mat, exempelvis kött för att sedan laga det själv. Oavsett vad man än väljer är det viktigt att råvaran är färsk och god att äta. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur processen ser ut för att kunna laga mat med fina ingredienser i Sverige och hur det bör se ut på gården för att boskapen ska må bra.

Boskapen ska må bra

För att kött ska vara gott att äta är det väldigt viktigt att boskapen mår bra. I länder som Sverige där det är kallt på vintern är det exempelvis viktigt att köpa en ordentlig köldridå för att kossorna inte ska frysa under vintern. I sin tur gör det att kossorna mår bättre i vardagen, vilket enligt forskare gör att köttet också mår bättre. Genom att de inte fryser gör det nämligen att stressnivån i deras kroppar inte är lika hög och de behöver inte spendera lika mycket energi för att spara på värmen.

Maten ska lagas på rätt sätt

Utöver att boskapen ska må bra är det också viktigt att maten lagas på rätt sätt. När det kommer till just kött är det viktigt att man vet hur man lagar det, annars finns det risk att man blir missnöjd. Om man exempelvis köper en fin oxfilé är det viktigt att veta hur många grader köttet bör vara inuti innan det tas ut ur ugnen. Därför kan det vara bra att köpa en termometer som kan sättas i köttet medan det är i ugnen. Ett annat tips är att bryna köttet ordentligt så att det får en fin och knaprig stekyta innan det sätts i ugnen.

Categories: Mat