Alain.nu

För dig som älskar mat

Nya trender inom matlagning

Det är väl knappast någon som missat att mat och matlagning är i ropet. Tv-program, tidningar och sociala medier är fyllda med nya aptitretande recept. Det skandinaviska köket och den svenska husmanskosten har varit en lysande trend. Nu blickar vi återigen österut och fördjupar våra kunskaper om hälsosam mat. De flesta matfantaster kan skriva under på att mat smakar bäst tillsammans med andra. Vi provar gärna att laga de senaste rätterna i goda vänners lag. I det här inlägget kan du läsa mer om några nya spännande trender inom matlagning.

Spännande nya livsmedel

De nya trenderna inom matlagningen bygger på hälsa, asiatiska influenser och rena råvaror. Soppor spås bli den nya stora trenden efter alla juicer som varit så heta de senaste åren. Med tanke på vår önskan att äta hälsosamt är det naturligt att den nyttiga tången tar plats inom matlagning. Såväl torkade som färska varianter är omtyckta smaksättare i mat med asiatiska influenser. Den som är aktiv på sociala medier har sett mycket avokado, nu är även avokadoolja på stark frammarsch. Vilken är årets trendigaste krydda? Svaret stavas gurkmeja, örten tros vara en riktig superfood med förmåga att bota sjukdomar och inflammationer.

Ett sätt att umgås på

Det är inte bara livsmedel som avokadoolja och gurkmeja som är trendigt, även själva matlagningskonsten i sig har blivit ett sätt att mötas. Efter att ha spelat lasertag stockholm eller bowling i Göteborg förlänger de urbana trendsättarna gärna nöjet genom att tillsammans prova på nya recept. Att laga mat med inspiration hämtad från olika teman som det heta karibiska köket eller rena italienska råvaror är ett lättsamt sätt att fortsätta en fartfylld dag. En annan populär aktivitet är att gå på en matlagningskurs tillsammans. Söker du en dryck till den gemensamma måltiden? Då är smaksatt vatten ett hett tips. Kiwi, citron och ätbara blommor gör vattenkannan både tilltalande och supertrendig.

Categories: Mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *