Alain.nu

För dig som älskar mat

Vilket vin passar till vilken mat?

Ett perfekt val av kombination av mat och vin kan vara som sammet för strupen eller varför inte len choklad, eller en explosion av smaksensationer. Lika lätt kan det dock vara att det blir som en sträv heltäckningsmatta där man stryker med handen mothårs, eller en kaktus som kämpar för att komma ner i halsen. Hur väljer man rätt och kan man lita på att vinkännarna vet vad de talar om? Med några enkla ord ska du få en liten guide som hjälper dig att välja rätt vin till den rätt du ska servera.

Din egen lilla vinkällare

De flesta av oss lagar något gott i sista minuten och ibland dyker vännerna upp oplanerat. Att då alltid ha rätt vin till hands är inte alls svårt. Genom att ha några säkra kort hemma har du alltid något att bjuda på. Ett mousserande vin passar som sällskapsdryck och du kan servera det genomgående till hela middagen. Ett fylligt och lite tyngre vitt vin, kanske en chardonnay, passar till mycket. Du kan servera det till både kyckling och ljust kött. Ett kryddigt rött vin är bra att ha hemma. Det passar till grillat, lasagne och ost. Till dessert kan det räcka med att servera en av vårens märkligaste drinkar som är inget annat än Anthon Bergs marsipanbröd i flytande form!

Lär dig mer om vin

Att lära sig mer om viner är riktigt intressant. Från att ha valt ut en flaska på måfå och gått mer efter utseendet på etiketten blir man då mer medveten om de olika druvsorterna, varifrån vinet kommer och hur det är lagrat. Att lära sig känna smakerna av ett vin blir lätt till ett stort intresse och det visar populariteten på vinresor där man kan besöka olika vingårdar. Det finns ett enormt stort antal olika druvsorter som vi i Sverige kanske aldrig har hört talas om. Vad sägs om grekiska romeiko och spanska tempranillo? Du kan läsa mer om vin på syrah.nu för att bygga upp din kunskap.

Categories: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *